Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo dobija pet šop

Izvor: FILTER/I.P.

U ponedjeljak, 7. decembra, Istočno Sarajevo će dobiti pet šop. ‘Ria’ se nalazi u ulici Prve sarajevske brigade broj 4.

Iza priče o pet šopu, u stvari, krije se topla priča o majci, kćerci i neizmjernoj ljubavi prema životinjama.

Majka Ranka ističe da je cijeli život imala životinje, prije svega mačke, dok je njena kćerka Anja ipak više ljubitelj pasa.

Na ideju da otvore svoj pet šop, njih dvije su došle brinući o napuštenim i zlostavljanim životinjama na ulicama našeg grada, te su shvatile da za svaku potrepštinu moraju ići u susjedno Sarajevo.

Udruženje “Ruka za šapu”, koje je Anja lično pokrenula, prvo na nivou Bosne i Hercegovine, je ove godine proslavilo svoj drugi rođendan. Anja ističe odličnu saradnju sa većinom veterinara u Istočnom Sarajevu, kao i sa distributerima hrane koja se ne prodaje u komercijalnim radnjama, nego striktno onlajn.

Ona ističe da je fokus udruženja prije svega na napuštenim i zlostavljanim životinjama, ali obzirom da nemaju nikakav prostor u koji bi mogli smjestiti te životinje, većina ih nađe utočište kod njene mame ili kod nekog drugog udomitelja.

Takođe, cilj udruženja je promocija udomovljanja u Bosni i Hercegovini, i to je nešto što je za nju poseban uspjeh, jer je udruženje do sada udomilo osam životinja.

Pet šop “Ria”, je upravo plod ovakvih akcija, jer zbrinjavanje napuštenih životinja nije uvijek moguće, te Ranka i Anja često hrane ulične pse i mačke i svjesne su da su cijene hrane za životinje nešto što se može smatrati luksuzom. Tako su u svoj asortiman uvrstile neke jeftinije brendove, kako domaće, tako i regionalne, koji su dosta pristupačniji.

Naravno, u ponudi će se naći i drugi, malo skuplji, brendovi, ali kojih na našem tržištu još uvijek nema. Takođe, tu je i hrana za izbirljive ljubimce, za koju njih dvije garantuju da će se svideti svim izbirljivcima, jer je odobrena od strane njihovih ljubimaca, koji su ponosni vlasnici upravo tog epiteta.

Ističu da su birale brendove koji nisu standardni i koji se ne mogu svugde naći.
U ponudi će se još naći i kozmetika za pse i mačke, kao i standardna oprema, toaleti, transporteri, igračkice, ogrlice, povoci i slično.

Zvanično otvorenje je u ponedeljak, u 11:00 časova, dok će radno vrijeme biti od 10:00 do 18:00. Takođe, nadaju se da će uspjeti realizovati ideju o dostavi koja bi se vršila jednom sedmično poslije radnog vremena.

Pet šop “Ria” možete pronaći i na fejsbuku i instagramu.

Filter 2019