Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Izabrane najbolje fotografije na konkursu Matične biblioteke

Izvor: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

Na sastanku žirija za izbor najbolje fotografije na foto konkursu „Decembar čita naglas“, održanom u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo, donijeta je odluka o izboru najboljih fotografija.


Žiri u sastavu: Jelena Mandić (fotograf), Pedrag Krstović (fotograf), Darko Kovačević (amaterski fotograf), Stanka Ždrale (akademski grafičar), Zoran Tanić (inž. elektrotehnike i grafički dizajner), uvažavajući i glasove publike, donio je odluku o izboru tri najbolje fotografije.


U skladu sa glasovima publike i bodovanjem od strane žirija, za najbolju fotografiju proglašena je fotografija „Decembarske radosti“, autora Dejana Žuže. Drugo mjesto osvojila je fotografija „Knjiga je moj život (2)“, autora Jana Vala. Nagradu za treće mjesto osvojila je fotografija „U gradskom tramvaju“, autorice Mirjane Milačić Bajić.


Žiri je pohvalio sve autore fotografija pristiglih na konkurs, a organizator Foto konkursa, Matična biblioteka, odlučio je da utješnim nagradama, besplatna godišnja članarina i knjiga, da nagradi autore čije su fotografije ušle u uži izbor glasovima publike i žirija; „Čitaj punim plućima“ Igora Lepušine, „Moje utočište“ Bojane Bojković, „Decembarska bajka“ Ane Mirjane Vlačić, „Hiljadu zašto, hiljadu zato“ Dragane Filipović, „Pruži ruku knjizi“ Anastasije Vuletić i „Ušuškani decembar zanesen knjigom“ Ivone Grgić.


Nagrađene fotografije biće postvaljene u izožbenom prostoru Matične biblioteke.

Filter 2019