Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /latinica

Domu zdravlja Pale donirana zaštitna oprema

Autor: FILTER

Posredstvom Ambasade SAD u BiH danas je upriličena ceremonija tokom koje je uručena donacija Domu zdravlja Pale. Donacija sadrži značajne količine opreme u vrijednosti od 37 hiljada američkih dolara, namijenjene borbi protiv pandemije virusa korona.

Predaji opreme prisustvovalo je rukovodstvo opštine Pale Doma zdravlja Pale.

Načelnik Boško Jugović izrazio je veliku zahvalnost za ovu donaciju.


„Ovo za nas ne predstavlja samo finansijku pomoć, već i vid moralne podrške, a to nam je svima zaista potrebno u ovom vremenu kada se cijeli svijet bori protiv pandemije korona virusa“, rekao je Jugović.

Načelnik Odjeljenja za zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović se zahvalio na donaciji i podsjetio je da američka Ambasada u BiH još na samom početku pandemije korona virusa donirala vrijednu opremu Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu. Ta oprema je zatim raspoređena i ostalim zdravstvenim ustanovama na području grada.

„Ovo je jedan nastavak aktivnosti koje smo imali na početku pandemije kada su takođe Ambasada SAD i NATO snaga donirali sredstva Bolnici „Srbiji“ u Istočnom Sarajevu. Mi smo već razgovarali sa američkim ambasadorom da, ako budu u mogućnosti, doniraju i određene laboratorijske aparate koji će služiti za dijagnostiku virusa SARS“, dodao je Milan Latinović.

Zamjenik Šefa misije u američkoj Ambasadi u BiH Elen Džermejn zahvalila je NATO štabu u Sarajevu koji je omogućio dopremanje donacije paljanskom Domu zdravlja, te istakla da je cilj da se pomogne medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona.

Brigadni general i komandant NATO štaba Erik Folkestad izrazio je zadovoljstvo su bili u mogućnosti da pomognu i naveo da je ovo jedna od mnogih donacija od početka pandemije.

Filter 2019