Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Jovan Katić predstavio Program razvoja Istočnog Novog Sarajeva

Izvor: FILTER/ M.K.

Inicijativa za izmještanje proizvodnog pogona kompanije “Mofas” na drugu lokaciju kako bi se osigurao nastavak urbanog razvoja grada; uređenje korita rijeke Tilave, modernizacija opreme i širenje toplovodne mreže, mogućnost kreiranja konzorcijuma javnih komunalnih preduzeća, izgradnja novog obdaništa i nove osnovne škole te mogućnost osnivanja botaničke bašte u parku “Sunce”.

Ovo je samo dio tema o kojima se govori u Programu razvoja Istočnog Novog Sarajeva koji je predstavio Jovan Katić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine.

U uvodnom dijelu Programa razvoja navodi se da Istočno Novo Sarajevo danas spada u red najrazvijenijih i najdinamičnijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

“Od učmale, infrastrukturno nerazvijene, finansijski potpuno nestabilne, dominantno ruralne i zatvorene sredine, izrasli smo u prepoznatljivu, modernu i za život poželjnu zajednicu. Ovu tezu, na šta smo posebno ponosni, potvrđuje ne samo pozitivan prirodni priraštaj nego i pozitivna migracija te povoljna starosna struktura stanovništva opštine. To predstavlja regionalni raritet ali i najveći resurs naše zajednice”, navodi se, između ostalog, u uvodu.

Ključni, strateški prioriteti razrađeni su u okviru deset oblasti.

To su prostorno planiranje i komunalna infrastruktura, moderna i efikasna lokalna samouprava, privreda i poljoprivreda, zdravstvena i socijalna zaštita, obrazovanje, pronatalitetna politika, sport i sportska infrastruktura, kultura, nevladin sektor i bezbjednost.

Pročitajte kompletan Program razvoja Istočnog Novog Sarajeva
Filter 2019