Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /latinica

Kovid procedura za skijalište Jahorina

Izvor: Filter, OC Jahorina

Uprkos situaciji sa virusom korona koja iz dana u dan postaje sve složenija, kako u svijetu, tako i kod nas, iz Olimpijskog centra Jahorina poručuju da je će se sezona 2020/21 održati uz poštovanje svih bezbjednosnih mjera. U skladu s tim, pripremili su set mjera i procedura u cilju što veće zaštite svih posjetilaca.

-OTVARANJE SEZONE 2020/21

Plan je da već 3. decembra nova ski sezona bude zvanično otvorena kada će biti i specijalni popust na ski karte od 50%. Kao i prethodnih godina čim se steknu uslovi u planu je da skijalište bude pušteno u rad. Kako OC Jahorina brine za sve nas, masovne zabavne manifestacije i koncerti neće biti organizovani za otvaranje sezone.

-KORONA GARANCIJE-

Za kupovinu ski karata 2020/21 važi korona garancija. Ukoliko se zatvore granice ili obolite od korona virusa, neiskorištene ski karte mogu da se prebace za sezonu 2021/22 ili možete izabrati povrat novca, 80% od uplaćenog iznosa.

-OSNOVNE INFORMACIJE

Info centri i znakovi – obilježja sa uputstvima o mjerama za suzbijanje širenja virusa kovid 19 će biti postavljena na prodajnim mjestima, ulazu u ski vrtić, ski poligonima, polazima i izlazima instalacija vertikalnog transporta, restoranima i drugim zatvorenim prostorijama (suvenirnica, ski kase i javni VC). Pored toga, aktuelne informacije i obavještenja na više jezika će biti dostupne na svim navedenim mjestima na skijalištu.

Multifunkcionalna bandana – neophodno je da svi skijaši imaju bandane na svom licu, posebno tokom prevoza vertikalnim transportom (ski poligoni, žičare, liftovi i gondola).

Fizička distanca – Redovi za čekanje će biti organizovani u skladu sa trenutnim propisima i održavanjem neophodnog rastojanja kako bi se izbjeglo okupljanje grupa kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Neophodno je održavati rastojanje između lica minimum 2 metra te voditi računa da se izbjegava nepotrebni bliski kontakt sa ljudima.

Dezinfekcija ruku – U kabinama gondole i na polaznim i izlaznim stanicama žičara i liftova, ski poligona, ulazu u ski vrtić kao i u svim zatvorenim objektima će biti dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

-KABINA GONDOLE I OSTALE INSTALACIJE

Obavezno je nošenje zaštite za lice tokom vožnje u gondoli, liftovima i žičarama, ski poligonima (bandane ili maske).

Dezinfekcija svih kabina gondole – Sve kabine gondole će u toku svakog dana biti dezinfikovane više puta.

RAD RESTORANA „OLIMPIJSKI BAR“

Ulazni i radni prostor

Na ulazu u objekat jasne vidljive poruke u vezi sa obavezom nošenja lične zaštitne opreme (maski ili bandana), poštovanjem preporučene fizičke distance i načinom postupanja u objektu.

Za sve zaposlenike i posjetioce biće omogućeno provođenje lične higijene i osiguran pristup toploj vodi, sapunu i dozatoru za dezinfekciju ruku, na više mjesta u objektu.

KUPOVINA SKI KARATA

Potrebno je, putem zvanične veb stranice Društva, kao i putem društvenih mreža, obavještavati korisnike usluga o novim načinima prodaje/kupovine ski karata. Kako bi se smanjili međuljudski kontakti, umanjio i automatizovao proces i kanali prodaje, Društvo je omogućilo kupovinu ski karata putem zvanične veb stranice. Sa samo nekoliko klikova u bilo kojem trenutku skijaši mogu kupiti bilo koju vrstu skijaške karte. Prethodno kupljene ski karte mogu se podići na posebnim mjestima, što omogućava izbjegavanje redova i okupljanja na prodajnim mjestima. Za one koji to žele i dalje će biti moguće kupiti karte – fizički na prodajnim mjestima.

U cilju smanjenja gužve na prodajnim mjestima, , na najprometnijoj lokaciji Poljice, povećan je broj prodajnih mjesta za duplo.

Filter 2019