Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić: SNSD će pobijediti u Istočnom Sarajevu

Autor: FILTER/ M.K.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik i članovi najužeg rukovodstva ove stranke zvanično su danas u Istočnom Sarajevu otvorili predizbornu kampanju za lokalne izbore.

Na Trgu Republike Srbije promovisani su kandidati za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnike gradskih opština Istočnog Sarajeva, kao i kandidati za odbornike.

Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva izrazio je uvjerenje da će svi kandidati SNSD-a za načelnike opština i gradonačelnika, ostvariti ubjedljivu pobjedu.

“Realizovali smo veliki broj kapitalnih projekata, baziranih na potrebama i zahtjevima građana i poslovne zajednice. Dovoljno je
pogledati zgradu Administrativnog centra Republike Srpske, Bolnicu “Srbija”, Olimpijski centar “Jahorina”, investicije u visoko, srednje, osnovno i predškolsko obrazovanje, kao i sportske sale i terene, parkove, šetališta”, rekao je Ćosić.

On je istakao da se u ovom izbornom procesu prvi put gradonačelnik Istočnog Sarajeva bira neposredno, zahvaljujući podršci Kluba poslanika SNSD-a i vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje Zakona o gradu Istočno Sarajevo, koji definiše to pitanje.

“Veoma je bitno da su se danas ovdje okupili svi kandidati SNSD-a. To govori koliko SNSD pridaje značaja okupljanju, i to ne samo političkih partija, već i naroda, građana s ciljem zadovoljenja svih njihovih interesa i potreba, kao i razvoja naših lokalnih zajednica”, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, to znači i dalji razvoj infrastrukture, privrede, kulture, obrazovanja, sporta, nevladinog sektora, kao i podršku svemu onome što je SNSD, vodeći Vladu Republike Srpske sa koalicionim partnerima, radio godinama unazad.

On je izrazio očekivanje da će nakon 15. novembra pobjednici lokalnih izbora u svih šest opština Istočnog Sarajeva biti načelnici iz SNSD-a, što uključuje i stabilnu većinu u lokalnim parlamentima.

“Ovdje žive dobri, vrijedni i čestiti ljudi i domaćini, okupljeni oko zajedničke ideje – šest snažnih opština u gradu Istočno Sarajevo, i još ljepši i jači grad”, poručio je Ćosić.

Filter 2019