Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Jugović i Đogo potpisali Deklaraciju, Vuković se nije pojavio

Izvor: Srna

Kandidat za načelnika opštine Pale na predstojećim lokalnim izborima ispred SNSD-a Boško Jugović i nezavisni kandidat Marko Đogo potpisali su danas Deklaraciju o fer i poštenim lokalnim izborima.

Jugović je nakon potpisivanja rekao novinarima da je ovaj dokument strateška stvar koja treba da kanališe kampanju i da bude u korist stanovnika Pala, koji treba da prepoznaju kandidate koji vode fer kampanju, bez ikakve prinude, kupovine glasova i svega ostalog što bi moglo uticati na izbore.

On je dodao da je važno i da se sredstva informisanja ponašaju nepristrasno i da daju mogućnost svim kandidatima da pokažu ono što je najbolje za građane, te iznesu svoj program.

“Početak kampanje na ovaj način je nešto što daje snagu i nadu da će na području opštine Pale izbori biti sprovedeni na fer i korektan način i da će svi imati šansu da iznesu svoje programe na najbolji mogući način. Neka pobijedi najbolji”, poručio je Jugović, koji je i aktuelni načelnik opštine Pale i poželio i svojim protivkandidatima mnogo uspjeha i sreće.

Nezavisni kandidat za načelnika opštine Pale Đogo rekao je da je inicirao potpisivanje paljanske deklaracije i zahvalio Jugoviću što se usaglasio sa njenim sadržajem, te ocijenio da je to jako dobra stvar za opštinu.

“Bitno je da se pošalje pozitivna poruka prije početka kampanje, jer bez obzira na naše političke razlike, gdje imamo tri političke grupe subjekata, prvenstveno, civilizovani smo ljudi i možemo voditi kampanju na fer i pošten način, kako Deklaracija i nalaže”, istakao je Đogo.

Prema njegovim riječima, u Deklaraciji se navodi da ne podržavaju kupovinu glasova, ucjenjivanje radnim mjestima, ne podržavaju obećavanje budućeg zaposlenja u javnom sektoru ako znaju da tamo nema mjesta, niti govor mržnje, omalovažavanje političkih protivnika, puštanje lažnih anketa ili slične pojave.

On je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore.

Đogo je rekao da će kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika opštine Pale Nenad Vuković, koji je danas takođe trebao da potpiše Deklaraciju, ali se nije pojavio, naknadno potpisati taj dokument.

Filter 2019