Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Jugović: “Dok smo mi radili, DNS je mešetario”

Izvor: FILTER/ M.K.

Opštinski odbor SNSD-a Pale nije iznenađen sinoćnom odlukom ovdašnjeg DNS da podrži kandidata opozicije za načelnika opštine Pale, jer je to očekivan, iako ničim izazvan potez i sada je sve jasno na paljanskoj političkoj sceni.

Rekao je ovo danas Boško Jugović, predsjednik OO SNSD-a Pale.

“OO DNS je sinoć samo ozvaničio ono što već dugo i podmuklo rade, koristeći javna sredstva i pozicije za ličnu i javnu promociju, što je bila i ostala njihova jedina politika, s obzirom na to da nisu imali niti imaju program. Sada je toga dosta i to više neće moći da rade”, rekao je Jugović.

Dodao je da SNSD čvrsto stoji na poziciji saradnje sa iskrenim,sigurnim i odanim koalicionim partnerima i nema ni najmanji razlog da svoje strateške planove mijenja ni za milimetar.

“Naše politike su se ovdje potpuno razlikovale, mi smo radili, gradili i bavili se vidljivim razvojem opštine Pale, dok je DNS mešetario i pokušavao da dođe do kadrovskih atraktivnih pozicija zarad interesa nekolicine pojedinaca, dok im je interes građana Pala na koji se pozivaju bio sekundarna stvar. Takvo ponašanje smo tolerisali vođeni isključivo željom da ne remetimo koaliciju na republičkom nivou”, naveo je Jugović.

Od sinoć, SNSd prema DNS u Palama nemam nikakvu obavezu i pokrenuće proceduru smjene njihovih kadrova na lokalnom nivou, dok od Vlade Republike Srpske očekuje da smijeni kadrove DNS koje je na pozicije delegirao sa područja opštine Pale, saopštio je Jugović.

“Na tome instistiramo jer smo ustupcima na svim nivoima vlasti konstantno pokušavali da stvorimo fer partnerski odnos, a dobijali smo neiskrenost i njihove pogrešne poteze koji su se imputirali isključivo SNSD-u. SNSD najoštrije osuđuje javno bahaćenje pristalica DNS u Palama i sinoćnje uznemiravanje poštenih i normalnih građana Pala i nikada neće stati iza bilo kakvih manifestacija kojima se demonstrira svojevrsna sila i bahatost”, izjavio je Jugović.

Poručio je da OO SNSD sa iskrenim koalicionim partnerima nastavlja dalje, sa namjerom da poslije brojnih urađenih poslova nastavi i sa realizacijom velikih kapitalnih projekata, uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Filter 2019