Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

Cvijanović: Pale su srce života Republike Srpske

Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su Pale srce života Republike Srpske.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Palama mogu da vidim rezultate rada načelnika Opštine /Boška Jugovića/ i njegove administracije. Ono što je važno jeste da je opštinski budžet stabilan i da opština stabilno funkcioniše, te da imamo stabilnost i u okviru lokalnog parlamenta”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je sve to zajedno, uz podršku Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija, doprinijelo da stanovnici Pala danas žive u jednom sasvim drugačijem ambijentu i svi koji ovdje dolaze sa strane mogu da vide te promjene nabolje.

“Mi smo zadovoljni razvojem Pala jer je ovdje srce života Republike Srpske i veoma je važno da stanovnici ove lokalne zajednice dobiju sve ono što im je potrebno. Vidjeli smo danas da se ovdje intenzivno gradi novi objekat vrtića, i tu ćemo zajedno kroz sredstva lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i sredstava predsjednika Republike intervenisati i završiti taj objekat na radost naših roditelja i mališana na Palama”, poručila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, na Palama će biti nastavljene aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi infrastrukturnih objekata, uključujući i Dom zdravlja, kao i ostale kapacitete koje je neophodno renovirati.

Predsjednik Republike je konstatovala da vizija razvoja Pala postoji i potvrdila da će nastaviti da podržava tu viziju, kao i sve dobre projekte planirane za naredni period, a koji se odnose na lokalnu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, kao i ulaganje u vaspitno-obrazovne i kulturne institucije.

“Podrška Vlade i mene lično neće izostati, biće i dalje prisutna na Palama”, poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike razgovarala je danas sa rukovodstvom ove lokalne zajednice na čelu sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem o realizaciji razvojnih projekata i izgradnji lokalne infrastrukture.

Jugović je rekao novinarima da je tokom posjete predsjednika Srpske Palama razgovarano o realizaciji investicionih projekata koje opština sprovodi, kao i o uticaju epidemije virusa korona na punjenje budžeta opštine i realizaciju svih segmenata poslovanja opštine, počevši od subvencija, podsticaja, stipendija, pronatalitetne politike.

“U svakom slučaju možemo biti zadovoljni”, naveo je Jugović.

On je rekao da u narednom periodu na području opštine Pale treba da budu realizovani projekti koji su već potpisani, dodajući da je jedina mana trenutno nedostatak investitora i njihova velika zauzetost na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

Jugović je istakao da se može očekivati da svi projekti budu realizovani na vrijeme.

Prilikom obilaska radova na izgradnji nove zgrade vrtića, predsjednik Republike družila se sa mališanima obdaništa “Bubamara” koji su joj tom prilikom poklonili buket cvijeća

Filter 2019