Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Usvojen rebalans budžeta Grada u iznosu od 13.877.454 KM

Izvor: Srna

Skupština grada Istočno Sarajevo je na današnjoj sjednici usvojila rebalans budžeta za ovu godinu od 13.877.454 KM, što predstavlja povećanje u odnosu na planirani budžet za 2.593.023 KM kreditnih sredstava.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je novinarima da očekuje da će do kraja godine uspjeti sanirati probleme izazvane smanjenim prihodima od PDV-a, ali je iskazao zadovoljstvo da na drugim budžetskim pozicijama imaju bolja ostvarenja.

Vuković je naglasio da su odbornici usvojili i budžet grada za šest mjeseci ove godine, koji je ostvaren u iznosu od 4.449.729 KM, što je 45,5 odsto u odnosu na planirani budžet, a ostvareni rashodi su od 39 odsto, što znači da su se vrlo kontrolisano ponašali u finansijskom smislu.

Vuković je istakao da je Skupština danas donijela odluku o otpisu 26.000 KM dugova po osnovu zakupa stana porodica palih boraca, od kojih se šest nalazi na Palama, a tri u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da je Skupština danas donijela i odluku o otpisu duga u iznosu od 64.000 KM po osnovu korištenja građevinskog materijala po Projektu dva gradnje Srpskog Sarajeva, a riječ je o boračkim kategorijama lošeg imovnog stanja.

Vuković je istakao da je usvojena i informacija o stanju zdravstvene zaštite, ali najviše rasprave je bilo vezano za Bolnicu “Srbija” i odlazak ljekara iz ove zdravstvene ustanove.

“Nesporno je da u novom objektu imamo bolje uslove, ali činjenica je da imamo problem kada je riječ o kadrovskoj slici ovog zdravstvenog centra”, rekao je Vuković.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić smatra da je i problem neplaćanje poreza i doprinosa radnicima Bolnice “Srbija”, kao i dug prema dobavljačima što direktno utiče na budžet opštine Istočna Ilidža na čijem području se nalazi.

On je naglasio da je Skupština danas, na inicijativu nevladinih organizacija, usvojila i Deklaraciju “Gradovi bez brana”, koja se protivi izgradnji novih mini-hidroelektrana na području grada s ciljem zaštite životne sredine.

Filter 2019