Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

Sokolac: Četvrti festival izvornog srpskog pjevanja

Izvor: Srna

Četvrti festival izvornog srpskog pjevanja biće održan danas na Sokocu, a za učešće se prijavilo 35 izvornih grupa, pet guslara i jedan frulaš.

Koordinator ovog projekta Nedeljko Žugić rekao je Srni da će Festival biti održan uz poštovanje svih mjera zaštite Republičkog i opštinskog Štaba za vanredne situacije zbog pandemije virusa korona, tako da u zatvorenom prostoru neće biti okupljeno više od 50 lica, a izvorne grupe će nastupati prema utvrđenoj satnici bez mogućnosti dužeg zadržavanja u prostoriji.

Žugić je naglasio da je cilj projekta očuvanje srpske baštine sa područja iz kojih izvorne grupe dolaze, uz naglasak na pjevove, upjevavanja i natpjevavanja.

Prema njegovim riječima, ovaj festival će sufinansirati Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, sa oko 2.480 KM.

Žugić je istakao da projekat podrazumijeva javnu produkciju na prvoj internet televiziji “Ljudi govore”, čiji je osnivač.

Manifestacija “Sokolac 2020” održava se u okviru projekta Udruženja za informativno kulturnu djelatnost “Sveti Sava” sa Pala, u partnerstvu sa sokolačkim Kulturno-umjetničkim društvom “Zavičaj”.

Festival će početi u 10.00 časova etno-restoranu “Kum”.

Filter 2019