Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Sokolac: Biće obnovljeno još 58 nadgrobnih spomenika

Izvor: Srna

Na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu u narednih 60 dana biće završena sanacija 58 nadgrobnih spomenika, za šta će biti izdvojeno oko 62.880 KM, rekao je Srni načelnik opštine Milovan Bjelica.

On je naveo da će sredstva za ove radove obezbijediti Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, a izvođač radova biti preduzeće “Gradsko groblje” iz Banjaluke.

Bjelica je danas na Sokocu potpisao ugovor sa predstavnicima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Direkcije za obnovu i izgradnju i banjalučkog Javnog komunalnog akcionarskog društva “Gradsko groblje”.

On se nada da će sredinom oktobra početi sanacija dva reda spomenika sa ukupno 58 nadgrobnih spomenika na Malom Zejtinliku.

Na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik sahranjeno je oko 1.000 srpskih boraca nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, pri egzodusu sarajevskih Srba iz opština Vogošća, Hadžići, Rajlovac, Ilijaš i Centar, sa Dobrinje, Ilidže i Grbavice, kao i drugih dijelova tadašnjeg Srpskog Sarajeva.

Filter 2019