Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Počeli radovi na sanaciji zgrade Doma zdravlja Pale

Izvor: Paleinfo.com

Radovi na sanaciji zgrade Doma zdravlja Pale počeli su danas, a ovaj projekat vrijedan oko 500.000 KM, podrazumijevaće postavljanje nove fasade, krovnog pokrivača i zamjenu dotrajale stolarije.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je u petak, nakon održane sjednice lokalnog parlementa, u izjavi novinarima potvrdio da će u toku ove sedmice doći do projekta sanacije zgrade paljanskog doma zdravlja.

– U narednoj sedmici počinjemo sa sanacijom zgrade posredstvom energetske efikasnosti Ministarstva građevinarstva Republike Srpske i ulažemo 500.000 KM u sanaciju Doma zdravlja – rekao je Jugović novinarima u petak.

On je naglasio da će ova sanacija, pored postavljanja nove fasade, podrazumijevati i zamjenu dotrajale stolarije i novog krovnog pokrivača, te da će zgrada Doma zdravlja dobiti sasvim novi izgled.

Centralna zgrada Doma zdravlja „Pale“ izgrađena je 1976. godine, a pored toga održavane su ambulante Mokro, Podgrab i Prača. Uvođenjem porodične medicine i dogradnjom novog dijela zgrade poslije rata, Dom zdravlja „Pale“ danas broji 12 timova porodične medicine, rengen dijagnostiku, laboratoriju, odjeljenja ginekologije, stomatologije, pedijatrije, Centar za mentalno zdravlje, Centar bazične rehabilitacije i Higijensko-epidemiološku službu.

Filter 2019