Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Potpisani ugovori o zapošljavanju 122 lica

Izvor: Srna

Ugovore virijedne 650.000 KM potpisao je danas Zavod za zapošljavanje Republike Srpske sa 64 poslodavca sa područja opštine Istočna Ilidža, koji će putem ovog programa zaposliti 122 nezaposlena lica.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je, novinarima u Istočnom Sarajevu, da će na ovaj način biti zaposleno 10 odsto nezaposlenih lica koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje opštine Istočna Ilidža.

“Iako se kriza izazvana virusom korona odrazila i na Zavod, ovim činom završavamo potpunu realizaciju programa i ostaje još da poslodavci prime nezaposlena lica u skladu sa ugovorima”, rekao je Vujičić.

On je poručio da je Zavod i dalje opredijeljen da finansira projekte zapošljavanja i tako pomogne smanjenju nezaposlenosti u Republici Srpskoj.

Javna zdravstvena ustanova Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu aplicirala je za projekte zapošljavanja pripravnika i pripravnika djece poginulih boraca.

Direktor Bolnice Nebojša Šešlija rekao je da je prednost data deficitarnim zanimanjima, te da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi priprvanički staž obaviti diplomirani mikrobiolog, diplomirani inženjer radiologije, te diplomirani genetičari.

“Riječ je o pet opštih pripravnika i dva pripravnika koja su djeca poginulih boraca. Ovom prilikom ćemo im pomoći da steknu neophodna iskustva, a oni koji ostave najbolji utisak sigurno će i ostati u našoj ustanovi”, rekao je Šešlija.

Šešlija je rekao da će Bolnica ugovore sa pripravnicima potpisati u narednih pet ili šest dana.

Filter 2019