Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

PALE: Potpisani ugovori po programima zapošljavanja i samozapošljavanja iz 2020. godine.

Autor: FILTER/V.Č.

U sali Skupštine opštine Pale potpsisani su ugovori između JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i poslodavaca sa područja opštine Pale i opštine Istočni Stari Grad.


Ovaj ugovor potpisalo je 83 poslodavca sa područja opštine Pale i na taj način biće zaposleno 113 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Direktor Zavoda za zapošljavanje, Miroslav Vujičić, kazao je da je za ovu namjenu na Palama izdvojeno nešto manje od 700.000KM.


“Ovim smo završili projekat i faktički ga realizovali do kraja. Preko stotinu nezaposlenih lica će naći posao zahvaljujući programima zapošljavanja Zavoda za zapošljavanje i lokalne zajednice “, naveo je Vujičić i dodao da je ovim obuhvaćeno pet projekata počevši od pripravnika do zapošljavanj ciljnih grupa u kategoriji samozapošljavanja.

Potpisivanju je prisustvovao i načelnik opštine Pale, Boško Jugović.


“Nama je želja da poslodavci među novim zaposlenim prepoznaju dobre poslovne partnere i radnike koje mogu zazdržati i posle toga. Ovim se smanjuje trend nezaposlenosti na području opštine Pale i trend aktivnosti Zavoda za zapošljavanje”, kazao je Jugović.

“Studentski centar Pale je samo jedan od preko 80 poslodavaca koji će u narednom periodu pružiti priliku ljudima da odrade pripravnički staž i na taj način steknu svoje prvo radno iskustvo. Ovo je zaista velika stvar i mogu samo da se zahvalim Zavodu za zapošljavanje i Vladi Republike Srpske na ovim programima”, izjavio je Damjan Škipina, direktor Studentskog centra Pale.

Filter 2019