Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

NEBOJŠA ŠEŠLIJA: Čeka nas mnogo posla na izgradnji bolje Istočne Ilidže

Izvor: Srpska info

Istočna Ilidža biće opština iz koje mladi ljudi ne odlaze, već u koju se vraćaju, zasnivaju svoje porodice i podižu djecu, a na tome ćemo vrijedno raditi, poručuje kandidat SNSD za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija.

Šta ćete prvo da uradite ako budete izabrani za načelnika?

Počinjemo odmah da radimo, jer imamo mnogo posla. Nakon što me stanovnici Istočne Ilidže izaberu za načelnika i nakon potvrde mandata odbornicima, zajedno s koalicionim partnerima formiraćemo stabilnu skupštinsku većinu i krenuti u realizaciju Programa rada načelnika za naredne četiri godine, koji smo već pripremili. Planiraćemo i usvojiti ostvariv budžet do kraja ove godine u kome će biti sve one stavke za koje se zalažemo, a koje će doprinijeti unapređenju razvoja opštine. Svima će biti vidljivo naše opređeljenje da izgradimo bolju i razvijeniju Istočnu Ilidžu.

Koji strateški projekti su neophodni vašoj lokalnoj zajednici?

Od šest gradskih opština Istočnog Sarajeva, opština Istočna Ilidža sigurno ima najviše neiskorištenog razvojnog potencijala. U oblasti infrastrukture potrebno je uraditi dosta toga. Cilj nam je bio da napravimo realan i ostvariv program koji je moguće realizovati u narednom mandatu. Uz pomoć Vlade Republike Srpske izgradićemo novu zgradu Gimnazije. Formiraćemo i urediti slobodne poslovne zone, s novim mostom na rijeci Željeznici. Naša opština je već 25 godina podstanar, zbog čega ćemo trajno riješiti pitanje zgrade opštine. Uredićemo korito rijeke Željeznice, utvrditi obalu, napraviti šetališta i zaštititi naselje od poplava. Uredićemo portu hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, kao i Kasindolski potok cijelom dužinom, od Kule do Kasindola, sa šetalištem, drvoredom, alejom za šetnju i biciklističkim stazama. Formiraćemo ambulantu porodične medicine na području Dobrinje, a pitanje nedostatka parking mjesta na Dobrinji riješićemo izgradnjom javnih garaža. U svim mjesnim zajednicama nastavićemo razvijati kanalizacionu mrežu. Kroz organizovanje zajednica etažnih vlasnika planiramo pokrenuti i program sufinansiranja sanacije krovova i obnove fasada na stambenim zgradama. Unaprijedićemo saobraćajnu povezanost između većih zona stanovanja tako što ćemo eliminisati takozvana uska grla.

Koliko je važna saradnja lokalne i republičke vlasti?

Takva saradnja je izuzetno važna i neophodna. Nema razvoja lokalne zajednice bez podrške institucija Republike Srpske. Sadašnja opštinska vlast nije htjela da ostvari nikakvu saradnju s Vladom Republike Srpske, misleći da su sami sebi dovoljni. To je opštinu i dovelo u stanje u kakvom je sada. Ipak, i pored njihovog ignorantskog odnosa prema republičkoj vlasti, Vlada Republike Srpske, predvođena SNSD-om, u Istočnu Ilidžu je uložila više od 100 miliona KM kroz razne projekte.

Kako vidite vašu zajednicu na kraju četvorogodišnjeg mandata?

Naš cilj je da Istočna Ilidža postane najveće gradilište na istoku Republike Srpske. Komparativne prednosti u kombinaciji sa znanjem, idejama, entuzijazmom, energijom i podrškom koju imamo, omogućiće nam da taj cilj i ostvarimo. Opštinska uprava biće servis svakog stanovnika Istočne Ilidže, a ne samo povlaštenih, moderna, pristupačna, prepoznatljiva, jedinstvena i opredijeljena da pruži neophodnu podršku novim investicijama i proizvodnim pogonima koji će obezbijediti nova radna mjesta.

Filter 2019