Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Dodik: Jugović i Ćosić najbolje rješenje za nastavak razvoja

Izvor: Srna

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas na Palama da su kandidati SNSD-a na predstojećim izborima za načelnika opštine Boško Jugović i za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najbolje rješenje jer sa republičkom i vlašću na nivou BiH mogu da računaju na kontinuitet razvoja lokalne zajednice.

On je naglasio da je danas došao na Pale po još jednu pobjedu SNSD-a, po pobjedu Jugovića i Ćosića.

“Imam obraza da to zatražim od ovih ljudi”, rekao je Dodik novinarima nakon susreta sa kandidatima za odbornike u Skupštini opštine Pale, navodeći primjere dosadašnjeg ulaganja u ovu lokalnu zajednicu.

Dodik je naveo da je učestvovao u realizaciji mnogih projekata na Palama od izgradnje fakulteta, promenade, crkve, preko nove škole `Srbija`, sportske dvorane, studentskih domova, tunela Stambulčić, pa do Jahorine u koju je do sada uloženo više od 100 miliona KM, a u narednom periodu biće uloženo još toliko za poboljšanje ukupne turističke ponude.

On je istakao da je sve to za dobrobit ljudi koji žive i rade na Palama.

Dodik je nagalsio da se mora uraditi više za svakog čovjeka, da se obezbijedi više radnih mjesta, da to nije floskula, jer je i u periodu epidemije virusa korona Republika Srpska izgubila najmanje radnih mjesta u okruženju.

“Ovo je teško vrijeme, vrijeme mnogih izazova, koje traži jedinstvo i stabilnost da bi se na pravi način izvukli iz krize kada dođe vrijeme za sanaciju štete”, poručio je Dodik i dodao da će se one zajednice koje budu pocijepane politički i institucionalno baviti sobom, a ne projektima i sanacijom.

Dodik je istakao da je dužnost da se održi stabilnost i da je ta stabilnost u okviru SNSD-a zagarntovana.

On je podsjetio da je na Palama u jednom periodu bilo mnogo ubistava, a da je danas ovaj dio Republike znatno stabilan.

“Uspjeli smo da obezbijedimo stabilnost i bezbjednost i ovog dijela Republike Srpske i cijele Republike”, rekao je Dodik i dodao da je sigurnost u tome da stanovnici ove lokalne zajednice na izborima podrže SNSD, odborničku listu stranke i kandidata za načelnika Pala Boška Jugovića.

Dodik je istakao da je Boško Jugović pokazao istrajnost da se bori i da je ono kako se odnosi prema sugrađanima najbolja mjera očekivanja da SNSD pobijedi na Palama, koje su istorijsko mjesto i veoma bitno za srpski narod.

Prema njegovim riječima, istorija će bilježiti da su Pale bile mjesto u kome je donesena odluka o formiranju Republike Srpske, što je veoma značajno.

Dodik se sa kandidatima uza načelnika, gradonačelnika i odbornike i okupljenim građanima prošetao paljanskim šetalištem.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale Boško Jugović rekao je da SNSD nudi građanima izgradnju, stabilnost u državi, konstantno investiranje u svim segmentima.

Jugović je, prilikom promocije kandidata SNSD-a za predstojeće izbore kojoj je prisustvovao i predsjednik stranke Milorad Dodik, istakao da je to prilika da građani vide koja je to snaga i jedinstvo, što se pokazuje svaki dan kroz realizaciju projekata.

On je napomenuo da je jedan od tih projekata i današnje zajedničko polaganje kamena temeljca za izgradnju Muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata.

Jugović očekuje da će građani izabrati najbolju opciju, a to je nastavak onoga što je urađeno prethodnih godina, da će izabrati jedinstvo vlasti na lokalnom, gradskom i republičkom nivou, što znači pobjedu njega kao kandidata za načelnika opštine Pale, dobar rezultata liste odbornika, kao i Ljubiše Ćosića za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Ćosić je naglasio da su stanovnici Pala 2016. godine dali povjerenje SNSD-u i Jugoviću i da je za protekle četiri godine učinjen značajan iskorak u odnosu na raniji period.

On je istakao da je Jugović pokazao da je opština Pale najznačajnija i najveća u sastavu grada Istočno Sarajevo i da sigurno da on i njegov tim, zajedno sa iskrenim koalicionim partnerima, idu u ubjedljivu pobjedu pod sloganom “Okupljanje za Pale, okupljanje za Istočno Sarajevo”.

“Nama treba integralan grad Istočno Sarajevo od Sokoca do Pala, sa jedinstvenim prostorom koji će biti podržan od Vlade Republike Srpske i, od srpskog člana Predsjedništva, našeg predsjednika Dodika”, rekao je Ćosić.

On je naglasio da ne postoji nijedan kapitalni ili projekat od velikog značaja za grad Istočno Sarajevo u čijoj realizaciji nije učestvovala Vlada Republike Srpske i čijoj realizaciji pečat nije dao SNSD.

Ćosić je ocijenio da je Jugović u prethodnom periodu uradio mnogo, da su svi zajedno u tri lokalne zajednice u gradu koje su vodili pokazali iskorak i da će u narednih 20 dana građani prepoznati ispravnost njihove politike i dati im priliku da nastave da vode one lokalne zajednice za koje su se kandidovali, da osvoje nove i da vode grad Istočno Sarajevo.

Filter 2019