Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

BOLNICA “SRBIJA”: Prvi put urađena velika vaskularna operacija

Izvor: SRNA

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu prvi put je urađena velika vaskularna operacija zamjene trbušne aorte sa premoštavanjem arterija u desnu nogu, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i otežanom radu, izjavio je direktor ove ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je naglasio da ovaj vid operacije predstavlja iskorak u radu Bolnice “Srbija”, te poručio da su u ovoj ustanovi opredijeljeni da stalno unapređuju usluge i omogućavaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, navedeno je u saopštenju.

“I ovog puta naši medicinski radnici pokazali su izuzetnu stručnost i dokazali da Bolnica Srbija može da bude rame uz rame sa većim kliničkim centrima u zemlji i regionu”, naglasio je Šešlija.

Operacije su rađene 23. i 24. oktobra, a tim koji je radio na operativnim zahvatima činili su gostujući ljekar profesor Milanko Maksić, te medicinsko osoblje Bolnice “Srbija” – specijalista hirurgije na supspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije Miro Stojanović, kao i anesteziolozi Branko Aškraba, Jelena Božović i Nataša Lučić.

Iz ove stravstvene ustanove ističu da izvedena operacija spada u red tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite koja je veoma zahtjevna za hirurga i anesteziologe, kao i postoperativno praćenje i rehabilitaciju pacijenta.

Pacijenti su stabilni, osjećaju se dobro i postoperativni oporavak teče uredno, dodaje se u saopštenju.

Filter 2019