Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Bazen u Palama – sastanak Inicijativnog odbora

Autor: FILTER/ V.Č., M.K.

U Palama je održan konstitutivni sastanak Inicijativnog odbora za izgradnju bazena u ovoj opštini.

Sastanak je organizovao Aco Stanišić, direktor Elektrodistribucije Pale, koji je i pokrenuo inicijativu za izgradnju bazena.

“Inicijativu za izgradnju bazena u Palama pokrenuo sam u želji da unaprijedim turističku i rekreativno-zabavnu infrastrukturu naših Pala i našim mladima omogućim prostor za njegovanje zdravih načina života i zabave”, rekao je Stanišić.


On je dodao da su budžetske mogućnosti lokalne zajednice ograničene, te da planiranje i realizacija ovakvog projekta može da traje i po nekoliko godina. Upravo zbog toga je, kako kaže, odlučio da predloži fomiranje Inicijativnog odbora sastavljenog od predstavnika vlasti i predstavnika različitih struka iz oblasti privrede i društvenih djelatnosti.

“Naš zadatak će biti da u narednom periodu kreiramo moguće modalitete i lokacije realizacije ovog projekta.
Inicijalna ideja je da lokalna vlast u projektu učestvuje kroz dodjelu lokacije i potrebnih dozvola i dokumentacije, kao i određenim finansijskim sredstvima, dok bi se veći dio izgradnje i opremanja bazena finansirao sredstvima obezbijeđenim kroz donacije istaknutih privrednika, političkih funkcionera i drugih uticajnih ličnosti iz naše opštine i regije.
Finansijska sredstva će se prikupljati transparentno i u sklopu posebno organizovanih donatorskih večeri, koje će okupiti već pomenute istaknute privrednike, političke funkcionere i druge uticajne ličnosti”, poručio je Stanišić.

Filter 2019