Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /latinica

„Trojka iz bloka“ ponovo u Palama, u petak spektakl na šetalištu


Sportsko – humanitarna manifestacija “Trojka iz bloka” biće održana u petak, 4. septembra, ispred hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila, na Studentskom trgu u Palama.
Manifestaciju organizuje „Streetball Pale“ u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.


„U pitanju je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije“, saopšteno je iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.


Program počinje u 18.00 časova, a prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5 KM.
Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.
„Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku“, poruka je ekipe „Streetball Pale“.


Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2006. godine prikupila je preko 5,1 miliona evra i pomogla 2.600 porodica koje žive širom Balkana.
Kroz ideju „Trojka iz bloka“, do sada je od 2012. godine organizovano više od 800 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta, a ova sportska manifestacija u Palama je prvi put organizovana 2015. godine.
Uz pomoć više od 40.000 takmičara prikupljeno je preko 780.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

Filter 2019