Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /latinica

U Srpskoj 76 slučajeva virusa korona

Izvor: RTRS/ Institut za javno zdravstvo

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano je 76 novih slučajeva virusa korona. Ukupno je testirano 506 uzoraka, a registrovan je i  jedan smrtni slučaj.

U Banjaluci je potvrđeno 11 novozaraženih, u Zvorniku devet, Bijeljini i Prnjavoru po pet, Gradišci, Mrkonjić Gradu, Rogatici i Han Pijesku po četiri i iz ostalih opština tri ili manje.

Doktorica Jela Aćimović, epidemilog u Institutu za javno zdravstvo Srpske, rekla je da je u Republici Srpskoj registrovano više od 5.000 zaraženih.

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je pogoršana epidemiloška situacija, te apelovao na građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

Dopuna, podaci Instituta za javno zdravstvo RS

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Laktaša, Foče i Čelinca, po dvije su iz Jezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Kozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.136 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 183 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.760 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 52.365 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 280, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 205.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 43.509 osoba.

Filter 2019