Sun. Jan 17, 2021
ћирилица /latinica

Rukometni savez RS traži podršku za “Slaviju”

Izvor: Nezavisne novine

Rukometni savez Republike Srpske uputio je pismo gradonačelniku Istočnog Sarajeva, te Vladi RS sa molbom da pomognu Rukometnom klubu Slavija.

U pismu, koje je potpisao predsjednik Marinko Umičević, stoji da su u klubu dobili odgovor da je u Slaviji rasulo i da klub nema ni upravu ni igrače, te da je iznenadnim odlaskom iz kluba Staše Košarca klub stao sa radom u godini kada se navršava 20 godina postojanja kluba i kada se završava nova Sportska dvorana u Istočnom Novom Sarajevu.

“Obraćamo se gradonačelniku grada Istočnog Sarajeva da preispita odluku o raspodijeli finansijskih sredstava, odgovornost je na njemu, jer će bez podrške RK Slavija morati igrati 2. Ligu RSRS, ako i to budu u mogućnosti. Činjenica je da RK Slavija ni do sada nije imao podršku svog grada i da svu odgovornost snose odgovorne osobe u gradu Istočno Sarajevo, da li će klub koji u zadnjem kolu zauzeo sedmo mjesto na tabeli Premijer lige BiH uopšte nastaviti sa radom”, navedeno je u pismu.

Umičević podsjeća da je Slavija jedini premijerligaš Istočnog Sarajeva.

“To jedini Premijerligaš Vašeg grada i regije te je u interesu grada Istočnog Sarajeva kao i RS da se klub spasi , ako već nije kasno, ili u protivnom sva odgovornost ide na grad te na ovaj način molim odgovorne osobe da reaguju i da se uključe, te da zajedničkim snagama napravimo rješenje, kako smo ranije napravili i sa RK Leotar iz Trebinja i RK Derventom iz Dervente čije su lokalne zajednice stale iza svojih klubova. Isto tako molim za podršku Vladu Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS”, stoji u pismu.

Filter 2019