Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /latinica

Kod 86 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 577 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 47 muških i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 52 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osobe su iz Banjaluke, po 14 iz Doboja i Rogatice, devet iz Bijeljine, po četiri iz Dervente, Zvornika, Modriče i Teslića, po tri iz Višegrada i Gradiške, po dvije iz Bratunca, Pala i Prnjavora i po jedna iz Gacka, Kotor Varoša, Krupe na Uni, Laktaša, Srpca, Foče, Čelinca i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se dvije žene i muškarcu starije životne dobi iz Rogatice i Kozarske Dubice (dvije osobe).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.734 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 230 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.991 osoba, testirano je ukupno 60.407 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 256, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 198.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.312 osoba, a nadzor je završen kod 52.762 osoba.

Filter 2019