Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

Izdata 7.224 turistička vaučera, najviše zainteresovanih za banje

Izvor: Srna

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je Srni da su građanima do danas izdata 7.224 turistička vaučera, koja će biti iskorištena za boravak na turističkim destinacijama u Srpskoj.

Gašićeva je rekla da je iz evidencije, koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, vidljivo da su građani Republike Srpske najviše zainteresovani za boravak u banjskim kapacitetima.

– Među banjskim centrima koji prednjače kao destinacije na kojima će biti iskorišteni vaučeri izdvajaju se “Banja Vrućica” u Tesliću, Banja “Vilina vlas” u Višegradu i Banja “Dvorovi” u Bijeljini – rekla je Gašićeva.

Ona je istakla da, osim za banje, velika zainteresovanost vlada i za turističku ponudu Nacionalnog parka “Sutjeska”, gradove Trebinje i Višegrad sa Andrićgradom, Etno-selo “Stanišići” u Bijeljini, kao i za olimpijsku planinu Jahorinu.

– Do sada su u Ministarstvu evidentirana 84 ugostiteljska objekta i 28 turističkih agencija koji su se prijavili za učešće u projektu podjele turističkih vaučera, a o kojima građani mogu da se informišu na internet stranici Ministarstva /www.mtt.vladars.net/ – rekla je Gašićeva.

Gašićeva je podsjetila da pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa prebivalištem na području Republike, uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske, a koji izvrše rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

– Dva korisnika ostvaruju pravo na korištenje dva vaučera ukoliko izvrše rezervaciju smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja”, navela je Gašićeva.

Ona je dodala da projekat podjele turističkih vaučera traje do 15. novembra.

Filter 2019