Fri. Aug 6, 2021
ћирилица /latinica

PALE: Protesti protiv priloga OSM televizije

Autor: FILTER/V.Č.

Opštinski odbor SNSD-a Pale organizovao je danas protestnu šetnju povodom, kako su naveli, skandaloznog priloga OSM televizije.


Načelnik opštine i prvi čovjek paljanskog SNSD-a, Boško Jugović, ogorčen je prilogom, ali i uređivačkom politikom ove TV kuće.


-Ova protestna šetnja usmjerena je protiv uređivačke politike OSM televizije koja već odavno pljuje narod opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, ali kap koja je prelila čašu je prilog koji je emitovan 9. jula koji okrivljuje Srbiju i pravi ružnu sliku o njoj. Narod Pala ne stoji iza toga i to ne podržava i želimo takvu poruku danas da pošaljemo. Srbija je pomogla našoj opštini i našem gradu i mi to ne smijemo zaboraviti. Tražimo odgovornost uređivačke politike i svih onih koji su osgovorni za takvu uređivačku politiku. Želimo da ukažemo na to kakav je odnos Republike Srpske i Srbije, jer jaka Srbija znači jaka i Republika Srpska. Ne možemo govoriti o odgovornosti pojedinca kada znamo da je nekada riječ jača od mača, postoji uređivački kolegij i zna se ko je glavni i odgovorni urednik i na koji način se informativne emisije rade. Ne možemo govoriti o pojedincu koji može pustiti takve informacije a da iza toga niko ne snosi odgovornost, ja mislim da to nije tako-izjavio je Jugović.

Jugović tvrdi da najviše boli to što jedan lokalni, gradski medij sa ovih prostora, legalno izabranu vlast u Srbiji proglašava fašističkim režimom.

Šef kluba odbornika SNSD-a u SO Pale, Damjan Škipina, smatra da rješenje treba da se traži u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

-Od ove medijske kuće zahtjevamo i očekujemo objektivno i profesionalno informisanje. Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada tražiće da se ovakva situacija razmotri i da opštine koje su u sastavu grada daju po jednog člana u uređivački kolegijum kako se ovakve stvari ne bi ponavljale-naglasio je Škipina.


Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić tvrdi da dobri odnosi između Srbije i Republike Srpske mnogima smetaju.

-Pogotovo to smeta pojedincima koji pokušavaju da izborima dobiju većinu, a to ne mogu i onda pokušavaju na razne načine. Najviše im smeta odnos gospodina Vučića i gospodina Dodika, to smeta onima koji nisu u stanju da pobijede na izborima. Ovu televiziju mi finansiramo i ona je na nivou grada. Oblatili su Srbiju koja je samo na Palama dala preko 4 miliona za škole i puteve. Pokušavaju na svaki mogući način da umanje odnose koje postižu Republika Srpska i Srbija. Želimo da poručimo da tako narod Pala i Romanije ne misli-kategoričan je Tomić.

Filter 2019