Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

ĆOSIĆ: Spremne tri vrste karantina

Autor: FILTER/ M.K.

Na području opštine nema zaraženih virusom korona, rekao je danas Ljubiša Ćosić načelnik Istočnog Novog Sarajeva.

“Trenutno su pod zdravstvenim nadzorom 54 osobe i oni se pridržavaju svih mjera. Kada je u pitanju policijski čas imali smo 10 kršenja kretanja. Komunalna policija i policija stalno su na terenu”, reko je Ćosić.

On je potvrdio da će od sutra u dvorani “Slavija” u funkciji biti karantin za oboljele sa blažim simptomima. U ovaj karantin, ukoliko to bude potrebno, smještaće se stanovnici Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže i Trnova koji budu pozitivni na prisustvo virusa korona.

“Postavili smo 40 kreveta i obezbijedili sve potrebne uslove za boravak. Ukoliko bude potrebno širićemo kapacitete jer imamo još prostora i ustanova za smještaj ljudi. Pretpostavka je da bi teži slučajevi bili smješteni u Bolnicu “Srbija”. Imamo informaciju da imaju 35 kreveta za takve slučajeve”

U Istočnom Novom Sarajevu obezbijeđen je karantin za još dvije grupe. Od petka će u prostorijama MZ Lukavica biti karantin za one koji prekrše pravila samoizolacije. Ukoliko se javi potreba za smještajem djece i trudnica pozitivnih na prisustvo virusa, smještaj će dobiti u novom lovačkom domu na Tvrdimićima.

Filter 2019