Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

JUGOVIĆ: Poseban fond za medicinsku opremu i socijalno ugrožene

Izvor: SRNA

Opština Pale otvoriće poseban podračun za prikupljanje sredstava namijenjenih za nabavku medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženima i licima koja su došla u težak materijalni položaj usljed posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potvrdio je načelnik ove opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Jugović.

Jugović je objasnio da će ovaj podračun predstavljati svojevrstan fond u koji će biti uplaćena određena sredstva iz opštinskog budžeta, te sve donacije javnih preduzeća i ovdašnjih privrednika, ali i građana koji budu imali mogućnost i želju da ličnim prilozima podrže ovu akciju.

Pozivam Udruženje privrednika sa područja opštine Pale, sve građane koji su u mogućnosti, našu dijasporu i sve one koji to žele da odvoje dio sopstvenih sredstava u humanitarne svrhe i da zajednički podržimo ovu akciju koja ima za cilj da pomogne našim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe“, rekao je Jugović.

On je naglasio da je želja da se obezbijede i sredstva za nabavku nedostajuće medicinske opreme koja bi olakšala posao cjelokupnom kadru Doma zdravlja, čija uprava i svi uposlenici ovih dana bespoštedno provode sve aktivnosti kojima se štiti javno zdravlje na području opštine Pale.

Trenutno živimo u okolnostima kada je potrebno pokazati odgovornost i učiniti sve kako bismo sa što manje posljedica prošli kroz ovu složenu situaciju”, poručio je Jugović.

Filter 2019