Fri. Mar 5, 2021
ћирилица /latinica

U pripremi mjere za pomoć privrednicima u Istočnom Novom Sarajevu

Autor: FILTER/ M.K.

Komunalna policija nije zabilježila slučajeve kršenja zabrane rada privrednih subjekata na području Istočnog Novog Sarajeva.

Svjesni smo činjenice da oni trpe štetu. Od danas dozvoljavamo rad firmama koje se bave prodajom građevinskog materijala, elektronske opreme i ostalim koji odlukom Republičkog štaba mogu raditi. Naravno, uz propisane mjere. Oni će danas biti obaviješteni o tome”, rekao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština priprema set mjera kojim će se podržati privredni subjekti koji nisu i neće raditi.

“Spremamo paket u budžetu koji će putem direktnih finansisjkih podsticaja pomoći da se sačuvaju radna mjesta. Priprema se oslobađanje od plaćanja komunalnih usluga i sigurno će i opština ponijeti dio finansijskog tereta”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je na području opštine juče počela montaža 40 plastenika koji su podijeljeni stanovništvu u ruralnim područjima, da će u petak početi podjela paketa za pčelare, ali i podjela 70 sjemenskih paketa.

Govoreći o preventivnim aktivnostima na suzbijanju širenja virusa korona, Ćosić je najavio da od sutra počinje dezinfekcija svih zajedničkih prostorija u zgradama na području Istočnog Novog Sarajeva.

“Dezinfekciju će provesti ovlašteno preduzeće koje smo izabrali. Pozivam građane da pomognu ovim ljudima ako to bude potrebno.”

Opštinski tim će od sutra starijim sugrađanima isporučivati zaštitne maske, najavio je načelnik opštine.

Filter 2019