Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

SportIS: Pregled sedmice 16.– 22. mart

Autor: FILTER/S.P.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković, zajedno sa generalnim sekretarom FSRS, Ognjenom Valjićem, boravio je u ponedjeljak u posjeti Opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje je sa načelnikom, Ljubišom Ćosićem, razgovarano o rekonstrukciji stadiona SRC ”Slavija“ i postavljanju najmodernije podloge sa vještačkom travom na glavni teren našeg stadiona. Istovremeno, govoreno je i o mogućnosti postavljanja reflektora na stadion, kako bi Slavija imala adekvatne uslove da igra Premijer ligu, ako se vrati. Istovremeno, održan je i sastanak u Područnom fudbalskom savezu Istočno Sarajevo, gdje je razgovarano sa predsjednikom Miloradom Laletom, te je dogovorena pomoć za sve klubove u našem Područnom savezu.


Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je prekinuo Ligu 12, te je titulu prvaka dodijelio Igokei koja je u trenutku prekida bila na prvom mjestu. Time se titulom prvaka okitio i naš Stefan Simanić, koji je nastupao za Igokeu u prvenstvu BiH, a paralelno sa tim je igrao i za Student Igokeu u Prvoj ligi Republike Srpske.


Prekinuta je i košarkaška liga za žene. Titulu prvaka je osvojila ekipa RMU Banovići, a naš Igman je sezonu završio na devetom mjestu sa omjerom pet pobjeda i 14 poraza.


Košarkaški savez Federacije BiH je odlučio da prekine A1 ligu i titulu dodijeli sarajevskoj Bosni Rojal koja je bila prvoplasirana na tabeli. Tako se titulom okitio i naš Filip Njegovanović koji je zimus iz Vogošće prešao u Bosna Rojal.

Isto je u srijedu učinio i Košarkaški savez Republike Srpske koji je titulu prvaka Republike Srpske dodijelio najboljoj ekipi ove sezone, banjalučkom Borcu. Tako je naš Miljan Marković stigao do titule prvaka Republike Srpske. Slavija sezonu završava na petom mjestu sa omjerom 11-8, dok je Sokolac osmi sa omjerom 8-11.

Filter 2019