Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

SNSD Istočno Sarajevo: Zadovoljstvo novim zakonom o gradu, podrška Jugoviću

Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo, u saopštenju nakon održane sjednice Predsjedništva Gradskog odbora, izrazio je zadovoljstvo novim Zakonom o gradu.

“Izražavamo zadovoljstvo zbog toga što su aktivnosti koje je Gradski odbor SNSD-a vodio u posljednje dvije godine u vezi sa iniciranjem, pripremom nacrta i prijedloga, te konačnim usvajanjem Zakona o gradu Istočno Sarajevo u Narodnoj skupštini rezultirale novim zakonodavnim okvirom koji određuje načine i pravce funkcionisanje grada. Gradski odbor SNSD-a jedni je vodio istrajnu politiku koja je išla u pravcu donošenja novog zakona, da bi kroz novi zakonodavni okvir naš grad još bolje funkcionisao”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor SNSD-a smatra da će pojedina zakonska rješenja unutar samog zakona doprinijeti kvalitetnijim i čvršćim vezama različitih institucionalnih aktera, a prije svega opština i grada.

Predsjedništvo Gradskog odbora dalo je punu podršku Opštinskom odboru SNSD-a Pale, kao i predsjedniku odbora i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću i njegovim saradnicima da, prije svega, nastave sa vođenjem svih oblika razvojnih aktivnosti na Palama koje će se manifestovati izgradnjom novih infrastrukturnih sadržaja na cijelom području opštine, saradnjom sa privrednicima, unapređenju stanja u oblasti sporta, kulture, nevladinog sektora, jačanju saradnje sa Boračkom organizacijom, te ostalim kategorijama društva koje svoje funkcionisanju jačaju saradnjom sa Opštinskom upravom.

Predsjedništvo je zadužilo članove Predsjedništva iz opštine kojima pripadaju na području grada da jasno odrede pravce saradnje sa svim koalicionim partnerima, a prije svega Demokratskim narodnim savezom, Demokratskim savezom, Socijalističkom partijom, Ujedinjenom Srpskom, Narodnim demokratskim pokretom, kao i svim lokalnim partijama kojima je u interesu razvoj lokalnih zajednica.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a je jasnog stava da u 2020. godini cilj u političkim odnosima pozicije i opozicije koji se odnosi na raspodjelu i preraspodjelu bilo kakvih pozicija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti na području grada Istočnog Sarajeva ne može biti predmet nikakvih razgovora ili ustupaka, već da je mnogo bitnije zajedničke kapacitete usmjeriti u pravcu jačanja cjelokupnog društva u Istočnom Sarajevu.

Filter 2019