Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Preporuke direktora Doma zdravlja

Izvor: Opština Istočna Ilidža

Sastanku Tima za praćenje epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona (COVID-19) koji je održan u Opštini Istočna Ilidža prisustvovao je direktor Doma zdravlja dr Danko Vasiljević. Uz konsultacije sa dr Vasiljevićem, prenosimo sljedeća uputstva za sve naše građane, ukoliko pripadaju jednoj od navedenih kategorija:

Niskorizična grupa – osobe koje nemaju simptome, a daju pozitivne epidemiološke podatke da su boravili u području koje je zahvaćeno korona virusom.

Visokoroizična grupa – osobe koje imaju simptome akutne respiratorne infekcije, kao što su povišena temperatura, kašalj, teškoće sa disanjem i daju pozitivne epidemiološke podatke da su boravili u području koje je zahvaćeno korona virusom.

Obje grupe pacijenata su dužne da se jave na jedan od sljedećih brojeva telefona Doma zdravlja:

057 340 782 (broj hitne službe, dostupan 24h)

065 050 548 (broj dostupan 24h)

065 385 834 (broj dostupan 24h)

Nakon javljanja na neki od navedenih kontakata, medicinsko osoblje će ih upoznati sa daljom procedurom. Ova procedura je ista i za odrasle i za djecu.

Navedene osobe mogu telefonski kontaktirati i svog porodičnog ljekara koji će ih takođe upoznati sa daljom procedurom.

U ostalim slučajevima gdje se ne pojavljuju simptomi karakteristični za virus korona, pacijenti se redovno javljaju svom porodičnom ljekaru, Odjeljenju za pedijatriju ili hitnoj službi.

Filter 2019