Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

PALE: “Dani studenata”

Autor: FILTER/V.Č.

Danas je svečano otpočela sportsko-kulturna manifestacija “Dani studenata“, koju organizuju Unija studenata Republike Srpske, Omladinski studentski parlament SC “Pale” i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovo je prvi put da se organizuje ovakva manifestacija i trajaće tri dana. U sklopu manifestacije biće održan turnir u fudbalu i basketu, nakon kojih su priređene žurke za sve studente. Dodjela nagrada pobjednicima turnira i svečano zatvaranje ove manifestacije održaće se u četvrtak, 12. marta, u Kulturnom centru u Palama.


Saša Lukić, predstavnik studenata SC “Pale” rekao je da manifestacija počinje turnirom u fudbalu gdje je zainteresovanost za učešćem bila velika, ali je ograničen broj ekipa na osam prijavljenih.

“Nakon turnira biće priređena žurka za domce, studente i naše kolege iz Istočnog Sarajeva. Sutra nas očekuje turnir u basketu i takođe domska žurka. Cilj ove manifestacije je da okupimo što veći broj studenata i samim time da se dobro družimo i provedemo” rekao je Lukić.


“Bitno je naglasiti da nas u četvrtak očekuje takoreći kulturno veče, svečana akademija na kojoj ćemo dodijeliti nagrade i priznanja svim našim istaknutim studentima koji su ostvarili određene rezultate, kako na takmičenjima tako i kroz formalno obrazovanje. Očekuje nas bogat kulturni program gdje će studenti pokazati svoje talente i prigodan program koji su pripremili. Cilj je naravno druženje i upoznavanje i ovo je prilika da provedemo vrijeme zajedno, saradnja koja se ovde uspostavi je plodno tlo za buduću saradnju. Veoma sam zadovoljan velikim odzivom studenata i zainteresovanosti istih za učešće” izjavio je Filip Matić.

Filter 2019