Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo-karantin u studentskim domovima?

Studentski domovi, recepcija, karantin
Autor: FILTER/M.K.

U Istočnom Sarajevu radi se na izboru lokacije za karantin za osobe za koje se utvrdi da su zaražene korona virusom. Iako još nema potvrđenih slučajeva oboljelih, razmišlja se o potencijalnoj eskalaciji jer treba biti spreman na svaki scenario.

Mi još nismo odredili koja je to lokacija za karantin, ali je dobro da imamo dosta objekata javne upotrebe koji su slobodni a mogli bi služiti za ovu namjenu. Razgovaramo o studentskim domovima u Istočnom Novom Sarajevu i Palama, ali imamo i sportske dvorane u tim opštinama i u Sokocu” izjavio je za FILTER gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Kapaciteti ovih objekata bili bi dovoljni u slučaju eskalacije broja zaraženih. Gradonačelnik najavljuje konačan izbor adekvatnih lokacija i protokola ponašanja u narednim danima. Potrebno je obaviti razgovore sa direktorima studentskih centara i dvorana, potom i sa načelnicima šest gradskih opština.

Mi smo područje koje, po podacima iz bolnice, još uvijek nije zaraženo, ali smo područje koje je ugroženo. Pored imamo Sarajevo sa 300-400 hiljada stanovnika, grad koji je još nepoznanica po broju zaraženih. Imamo ovje veliki broj ljudi koje pratimo i to je oko 600 ljudi” tvrdi Vuković.

Filter 2019