Sat. Mar 25, 2023
ћирилица /latinica

Crveni krst RS: Donacija Bolnici i Domu za starija lica

Autor: FILTER/ M.K.

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske donirali su danas komplete posteljina Bolnici “Srbija” i Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu.

Posteljine su nabavljene iz naših sredstava, a odlučili smo da ih poklonimo bolnicama i svim ustanovama u kojima boravi više ljudi. Namjera nam je da im boravak u takvim ustanovama bude ugodniji“, rekao je Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta RS.

Posteljine su zdravstvenim ustanovama stalno potrebne i radi se o značajnoj donaciji, poručuje Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija”.

Zahvaljujem se organizaciji Crvenog krsta RS jer ovo nije prva akcija koju organizuju. Imali smo i ranije saradnju, uvijek su pomagali ovoj ustanovi“, naveo je Šešlija.

Miljan Sladoje, direktor Doma za starija lica rekao je da i ovoj ustanovi svaka donacija znači.

Ova posebno jer je urađena na inicijativu Crvenog krsta i iz ljihovih sredstava. Imamo odličnu saradnju sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta kao i sa republičkom. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati“, rekao je Sladoje.

Crveni krst RS donirao je komplete posteljina u skoro 30 ustanova. Danas su, nakon Bolnice “Srbija” i Doma za starija lica, posteljine odnijeli i u Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Filter 2019