Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

TREBEVIĆ: Nova Policijska stanica

Izvor: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović otvorili su danas novi objekat Staničnog odjeljenja policije Trebević.

Lukač je novinarima nakon otvaranja izjavio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na insistiranje načelnika opštine uspjelo sistematizacijom da obezbijedi otvaranje ovog staničnog odjeljenja policije, gdje trenutno radi desetak policajaca.

Ukoliko se ukaže potreba, broj policajaca će biti povećan“, rekao je Lukač, dodavši da će MUP Srpske uvijek biti na usluzi građanima.

Lukač je naveo da je upoznat da za dane vikenda na ovom području boravi više hiljada turista, istakavši da je MUP Srpske najbitniji segment bezbjednosti svih građana, pa tako i turista.

On je dodao da je opština Istočni Stari Grad najviše uradila kada je riječ o izgradnji ovog objekta, u kojem su, uz policiju, smješteni i ambulanta i kancelarije opštinske uprave.

Gašanović je zahvalio Vladi Srpske i MUP-u na čelu sa ministrom Lukačem koji, kako je naveo, ima najveće zasluge za otvaranje ovog staničnog odjeljenja jer je razumio da je ono potrebno na Trebeviću zbog stanovnika, ali i velikog broja turista.

On je podsjetio da opština Istočni Stari Grad graniči sa federalnim Sarajevom dužinom od 40 kilometara, te da tu granicu treba kontrolisati najviše iz bezbjednosnih razloga.

Gašanović je rekao da su u izgradnju danas otvorenog objekta opština i Grad Istočno Sarajevo uložili 350.000 KM. “Još je ostalo da se završi spoljno uređenje”, rekao je Gašanović.

Otvaranju novog objekta Staničnog odjeljenja policije Trebević prisustvovao je i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, te predstavnici Grada Istočno Sarajevo i opština u sastavu grada.

Filter 2019