Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /latinica

Sajam turizma u Beogradu – veliko interesovanje za Istočno Sarajevo

Autor: FILTER/ M.K.

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu  prvi put na posebnom štandu zajednički nastup imaju Turistička organizacija “Jahorina” i Olimpijski centar “Jahorina” sa hotelijerima.

Danas, drugog dana sajma posjetili smo štand i uvjerili se da vlada veliko interesovanje za zimsku i ljetnu ponudu na Jahorini, ali i ostalim destinacijama Istočnog Sarajeva.

Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina podsjetio je da je u posljednje dvije godine u infrastrukturu na planini uloženo više od 50 miliona maraka.

„Kada skijaši dođu ne mogu prepoznati teren. Imamo tri nove staze kod nove gondole. Staze su pokrivene sistemom za vještačko osnježavanje koji daje sigurnost skijašima. Imamo novi ski lift na Poljicama kapaciteta 1 200 skijaša na sat, što je četiri puta više nego stari a tu je i novih pet kilometara rasvjete, kao i Olimpijski bar na vrhu planine“, rekao je Ljevnaić.

Podaci Olimpijskog centra za ovu sezonu su odlični – do sada je skijalo oko 190 000 skijaša.

Uz zimsku, za Jahorinu je podjednako važna i ljetna sezona. Na sajmu se promovišu sadržaji u kojima gosti planine mogu uživati, a među kojima je najinteresantniji planinski bob.

Igor Tošić, direktor Turističke organizacije „Jahorina“ naveo je da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspanziji i da je cilj osvajanje novih tržišta.

„Akcenat je na Jahorini kao primarnoj destinaciji, ne samo na skijanju nego i na svim sadržajima koje nudimo ljeti. Srbija nam je primarno tržište jer su gosti iz ove zemlje prvi u broju dolazaka i noćenja u našem gradu“, rekao je Tošić.

42. Međunarodni sajam turizma i pratećih manifestacija okupio je 700 izlagača iz više od 40 zemalja.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma, čiji je slogan “Put pod noge”, počasna zemlja partner je Egipat, a prvi put učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka.

Dejan Ljevnaić
Igor Tošić
Filter 2019