Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Rekonstrukcija spomenika Zoranu Cvijetiću

Autor: FILTER/ M.K./ Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

 
Danas je počela rekonstrukcija spomenika Zoranu Cvijetiću, prvom načelniku Službi bezbjednosti sarajevsko-romanijske regije.

Rekonstrukcija je dogovorena na sastanku načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića i predsjednika Udruženja veterana službi bezbjednosti Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo Radovana Pejića.

Spomen-obilježje podignuto je na mjestu gdje su Cvijetića 11. januara 1994. pogodili snajperski meci takozvane Armije BiH sa brda Mojmilo.

“Podsjetimo se da je među prvima 30.marta postrojio tada miliciju Srpske Republike Bosne i Hercegovine i prvom ministru Mići Stanišiću predao raport. To je praktično značilo primjenu ustava i zakona o unutrašnjim poslovima i od tog trenutka građane tadašnje Srpske Republike BiH čuvala je srpska milicija, danas policija”, podsjetio je nedavno Radovan Pejić predsjednik Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske Podružnica Istočno Sarajevo.

“Jedna od ulica u Istočnom Novom Sarajevu, upravo na inicijativu Veterana Službi bezbjednosti Republike Srpske je ponijela ime Zorana Cvijetića. Možda da još veću težinu nosi to što ta ulica prolazi pored današnje Državne agencije za istrage i zaštitu – istakao je Ljubiša Ćosić načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo na obilježavanju 26 godina od Cvijetićeve pogibije.

Filter 2019