Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

PALE: Srpčad Srbiji

Autor: FILTER/V.Č.

Tradicionalna manifestacija “Srpčad Srbiji” održana je večeras u prepunom Kulturnom centru u Palama.

Manifestaciju organizuje JU OŠ “Pale” sa prijateljima: OŠ “Bora Lazić” Vlaška – Mladenovac, KUD “Šumadija” – Mladenovac, KUD “Maksim Marković”Kosjerić, Osnovna muzička škola, područno odjeljenje Pale, SPKD “Prosvjeta” OO Pale.

Naša škola je evo već treći put za redom organizator manifestacije “Srpčad Srbiji” povodom Dan državnosti Republike Srbije. Ova, kao i dvije prethodne, manifestacija je rezultat rada naših nastavnika i učenika. Saradnja sa OŠ “Bora Lazić” iz Vlaške je na nivou i posjećuju nas već treću godinu za redom, a sada smo dogovorili i posjetu naših učenika njihovoj školi. Cilj manifestacije je obilježavanje ovog bitnog datuma, ali i da djeca međusobno razmjene iskustva i da uživamo u dobrim igrama” rekao je Aleksandar Rajić, direktor OŠ “Pale.

“Prvi put smo gosti ovde i zaista su super domaćini, oni su bili kod nas ovog ljeta u Kosjeriću i mislim da smo stvarno napravili odličnu saradnju. Došlo je oko 30 djece i igrali smo igre iz zapadne Srbije i igre iz okoline Bele Palanke” izjavio je Milovan Golubović, umjetnički direktor KUD “Maksim Marković” iz Kosjerića.

Srećna sam što smo uspostavili ovako dobru saradnju i što smo večeras ovde i što obilježavamo ovaj važan datum. Djeca su veoma zadovoljna, odmah su se prepoznali još na vratima škole i razmijenili zagrljaje. Domaćini su zaista divni. Ova saradnja nam je posebno dragocjena jer izlazi iz okvira naše države i ovo je jedina škola iz Republike Srpske sa kojom sarađujemo i tako održavamo srpsku tradiciju i kulturu” naglasila je Violeta Ninković, direktor OŠ “Bora Lazić.

Filter 2019