Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

PALE: Marija i Vasilije među najčešćim imenima u prošloj godini

Izvor: Srna

 Na području opštine Pale u toku prošle godine sklopljeno je 130 brakova, za 11 manje nego godinu ranije, rečeno je Srni u Matičnoj službi.

Nije bilo maloljetničkih brakova, a zanimljivo je da je bilo nevjesta koje su starije od mladoženja“, ističu iz ove službe.

Prema podacima Matične službe, u Specijalnoj bolnici “Neovita” na Palama rođeno je 47 beba, od kojih 20 dječaka i 27 djvojčica.

Porodile su se 24 žene sa Pala, dok su ostale iz Han Pijeska, Rogatice, Istočnog Sarajeva. Bez informacija iz matične kancelarije u Istočnoj Ilidži ne možemo tačno znati koliko su Paljani dobili novih sugrađana, jer žene iz svih opština u sastavu grada Istočno Sarajevo imaju mogućnost da se porode u Bolnici Srbija“, napominju iz Matične službe.

Najčešća imena za koja su se roditelji odlučivali su Marija, Milica, Ljubica, Danica, Vasilije, Jovan, Arsenije, Luka, Mijat.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com