Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Otvorena policijska stanica na Dobrinji IV

Autor: FILTER/ M.K.

Policijska stanica Istočna Ilidža od danas funkcioniše u svom prostoru. Svečano je otvoren objekat u naselju Dobrinja IV.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS naveo je da su prostor obezbijedili Vlada, resorno ministarstvo i Opština Istočna Ilidža.

Sve što je potrebno policiji nalazi se u ovih 350 m2, sve je funkcionalno . Opština je na samoj entitetskoj liniji i značajno je da smo otvorili stanicu koja će unaprijediti bezbjednost naših građana“, rekao je Višković


Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS podsjetio je da je Istočna Ilidža bila jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nije imala policijsku stanicu.


Vlada je izdvojila 878 000 KM za kupovinu i opremanje objekta, s ciljem poboljšanja bezbjednost u gradu. Vrlo je bitno da u ovom dijelu imamo stanicu policije“, naveo je Lukač. On je zahvalio rukovodstvu opštine na pomoći pri osposobljavanju prostora za stanicu.


U ovogodišnjem budžetu Opština Istočna Ilidža planirala je 150 000 KM za izgradnju i opremanje stanice.


Mi ćemo ta sredstva uskoro proslijediti MUP-u. Bezbjednost nam je jedna od najvažnijih stavki i ovo pokazuje da smo na tome istrajali. Ovaj projekat mi je lično još značajniji s obzirom na to da sam još 2014. kao narodni poslanik insistirao na otvaranju policijske stanice“, rekao je Marinko Božović, načelnik Istočne Ilidže.


Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva istakao je važnost saradnje svih nivoa vlasti na pitanju koje se tiče bezbjednost građana.


Iako to nije naša direktna nadležnost i Grad i opštine su se uključile i učestvovale u svim aktivnostima za koje smo procijenili da će učiniti bezbjednost boljom. Podsjećam da smo proveli projekat pokrivanja grada video nadzorom“, izjavio je Vuković.

Policijska stanica Istočna Ilidža počela je sa radom 1. jula 2018. godine i od tada funkcioniše u punom kapacitetu. Do danas je stanica bila smještena u prostorijama policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019