Sat. Apr 1, 2023
ћирилица /latinica

Nove košnice za 29 pčelara

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo i Udruženja pčelara “Roj” Istočno Sarajevo, danas su u prostorijama Opštinske uprave potpisali Ugovor, kojim će se pružiti podrška za 29 korisnika, odnosno pčelarskih proizvođača sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo za nabavku novih košnica.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 45.000,00 KM od čega će Opština Istočno Novo Sarajevo dati svoj doprinos sa 20%, Agrarni fond Grada Istočno Sarajevo 10%, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 40%, a preostalih 30% korisnici.

Načelnik Ćosić izrazio je zadovoljstvo što se na samom početku godine krenulo u aktivnosti, koje se odnose na razvijanje poljoprivredne proizvodnje na području opštine Istočno Novo Sarajevo, kao i zadovoljstvo što postoji više partnera na ovom projektu – jer više partnera garantuje bolje korisnike kao i rezultate.

„Dodjela košnica korisnicima ovog projekta očekuje se u martu, a naravno u toku godine očekuje se još jedan krug, gdje će se podržati drugi broj korisnika, konkretno sa rojevima pčela“, rekao je načelnik Ćosić.

Filter 2019