Sat. Apr 1, 2023
ћирилица /latinica

MILORAD DODIK: Rješenja su korisna za sve, pa i Bošnjake

Izvor: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da današnji sastanak srpskih predstavnika na nivou BiH predstavlja potpuni uspjeh.

Naglasio je da na njemu ništa nije tajno urađeno.

On je rekao da odluke bilo koje vrste neće biti usvajane.

Što se tiče drugih nivoa odlučivanja za sada sve ostaju u redovnoj aktivnosti. Zato je bilo ljudima potrebno o čemu se ovdje radi. Mogu da izrazim zadovoljstvo da se značajan broj odazvao pozivu, jedan mali broj to nije i pravdaju to svojim odsustvom, a jedan broj onih koji se nisu pokazali koherentnim i dostojnim da budu pozvani radeći loše za Srbe u zajedničkim institucijama nije bio ni pozvan – izjavio je Dodik.

Naveo je da se prijedlog izmjena zakona o Ustavnom sudu BiH finalizuje. Rekao je danas da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud BiH treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.

Istakao je da vjeruje da rješenja koja su predložena mogu biti korisna i prihvatljiva i za Bošnjake.

Dodik je najavio da bi u toku dana ili sutra trebalo da bude završen zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane, predat nadležnim strukturama Predstavničkog doma i Doma naroda, te zatraženo da se to pitanje stavi na dnevni red i razmotri.

Naglasio je da je danas održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

Predsjedništvo, Savjet ministara, Parlamentarna skupština, na svim mjestima bićemo, ali nećemo donositi odluke. Što se tiče drugih odluka nivoa odlučivanja, komunikacijska, službena i ostala, sve ostaje na istom nivou – naveo je Dodik.

Filter 2019