Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

ISTOČNO SARAJEVO: Složno za spas i očuvanje srpskih svetinja

Izvor: Srpskainfo Foto: Vivo studio

Uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, večeras su održane četiri litije i veliki moleban na području Istočnog Sarajeva, za spas i očuvanje srpskih svetinja na prostoru Crne Gore.

Ovaj grad ne pamti da se nekada ovoliko ljudi okupilo i složno ujedinilo

Građani komentarišu da je crkva oduvijek i da će zauvijek okupljati i buditi slogu među ljudima, iako se nekada čini da se narod, usred svih životnih nedaća, udaljio i od vjere. 

Veliki moleban održan je na Trgu Republike Srbije, nakon susreta sve četiri litije. 

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom u svom govoru je istakao da je predsjednik Crne Gore udario na sav srpski narod i pozvao ga da što prije ispravi grešku. 

Bivale su i nastajale razne državne zajednice i politike, ali samo je jedna nepromjenjiva konstanta na našim prostorima, a to je Srpska Pravoslavna Crkva – kaže Hrizostom. 

Svetinje Crne Gore koje branimo od bezbožnika i koje nikada nećemo dati pripadaju cjelokupnom srpskom narodu – ističe on.

Organizatori litija i velikog molebana u Istočnom Sarajevu su crkvene opštine Kotorac, Vojkovići, Istočno Novo Sarajevo i Vranješ, zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, uz blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

Filter 2019