Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Igračke i bezbjednost djece

Izvor: Srna

U Predškolskoj ustanovi “Patrijarh Pavle” u Istočnom Novom Sarajevu održan je okrugli sto o bezbjednosti djece pri kupovini igračaka.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta Udruženja za zaštitu prava potrošača iz Istočnog Sarajeva “Ženski interaktivni ruralni centar” u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

Snježana Rosuljaš, portparol Udruženja, navela je da je cilj projekta da građane upoznaju o tome koje su igračke koje se nalaze na tržištu bezbjedne i na šta bi trebalo da obrate pažnju prilikom kupovine.

Zakon o zaštiti prava potrošača Republike Srpske definiše određene smjernice po pitanju bezbjednost i zdravlje potrošača, te propisuje standarde koje bi svaki proizvod trebalo da ima.

Potrošačima se savjetuje da ne kupuju igračke koje imaju izražen jak miris, kojima brzo spada boja ili imaju oštre ivice.

“Treba obratiti pažnju i ukoliko su to dosta jeftiniji proizvodi u odnosu na iste proizvode tog tipa na našem tržištu”, navela je Rosuljaševa i dodala da je potrebno posebno obratiti pažnju na uvozne proizvode, naročito iz azijskih zemalja.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com