Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

BOLNICA “SRBIJA”: U Onkološkom konzilijumu od sada i radioterapeut

Svi pacijenti JZU Bolnice “Srbija” od sada će na raspolaganju imati radioterapeuta u Onkološkom konzilijumu koji će se održavati svakih petnaest dana. Time je kompletiran multidisciplinarni tim u punom sastavu: onkolog, radiolog, hirurg, patolog, urolog, ginekolog i radioterapeut.

Kvalitet Onkološkog konzilijuma podignut je trenutno na najveći mogući nivo i onkološkim pacijentima se na ovaj način obezbjeđuje odgovarajuća radioterapija u terapijske i palijativne svrhe, a samim tim ovim pacijentima se produžava kvalitet života, saopšteno je iz JZU Bolnica “Srbija.”

Menadžment JZU Bolnica „Srbija“ predano radi kako bi pored dobrih opšte-tehničkih uslova okupio što bolji ljekarski kadar različitih profila i kako bi u potpunosti bile zadovoljene sve potrebe liječenja stanovnika ovog dijela Republike Srpske.

Naša bolnica je do sada radioterapeuta kontaktirala putem telefona i videolinka ili su pacijenti morali ići do Banja Luke. Ovaj oblik konsultacija sa radioterapeutom na daljinu nije davao zadovoljavajuće rezultate, a to znači da su zbog neadekvatne terapije najviše ispaštali naši pacijenti. Od sada više nećemo imati ove probleme”, rekao je Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija”.

Šešlija je kaže da mu je cilj da se u ovoj godini nastave aktivnosti na obezbjeđivanju novih kadrovskih rješenja u narednom periodu, a u korist svih pacijenta JZU Bolnica “Srbija”.

Filter 2019