Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

DŽUDO KLUB SLAVIJA: Nove medalje u vitrini kluba

Džudo klub Slavija imala je ovaj vikend predstavnike na dva takmičenja mlađih selekcija. Slavijinih 11 džudoka nastupilo je na “Kupu grada Sarajeva”, dok je Srđan Pandurević nastupio u Beogradu kao pojačanje za DŽK Zvijezda Banja Luka.

Banjalučani, pojačani našim Pandurevićem, u jakoj konkurenciji , na timskom takmičenju “Srbija Open”, zaustavljeni su u polufinalu.

“Kup grada Sarajeva”, održan je 23. novembra u Skenderiji. Među 540 takmičara, učešće je uzelo i 11 takmičara Slavije. U jakoj konkurenciji osvojeno je pet medalja. Zlatna je bila Gorana Pržulj, srebro su osvojile Dunja Grubačić i Ana Škiljević, dok su se bronzom okitile Andrijana Šutvić i Sofija Vujadinović. Ovoga puta ostali takmičari nisu osvojili medalje, ali su bogatiji za jedno novo takmičarsko iskustvo.


Ovaj događaj nije imao samo takmičarski karakter, nego i humanitarnu dimenziju. Naime, Džudo klub Slavija je, u saradnji sa domaćinom turnira Džudo klubom “Braća Lukač”, postavio kutiju za prikupljanje novčanih sredstva za liječenje naše sugrađanke Ivane Bjelogrlić. Stevan Prstojević, džudista Slavije i aktivista Crvenog krsta, je neko koga moramo izdvojiti u ovoj priči. Pored obaveza na turniru, maksimalno se potrudio da se priča o malenoj Ici proširi među svim učesnicima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com