Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Hapšenja osumnjičenih za namještanje utakmica

Opsežnom istragom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ do sada je u okviru akcije “Var” obuhvaćeno 11 lica zbog sumnje da su namještala fudbalske utakmice.

N1 prenosi da su osumnjičeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su aktivnosti usmjerene na sudije i druge službenike u okviru fudbalskih asocijacija osumnjičene da su tokom ove godine zahtijevali i primali darove i druge oblike koristi, da bi pogodovali ishodima određenih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

“Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata zahtijevali i dobijali određene novčane iznose da bi ishodovali povoljan rezultat za određeni fudbalski klub”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Portparol Sipe Luka Miladinović izjavio je ranije Srni da su u toku pretresi na području Šamca, Orašja i Novog Travnika, te da je akcija, prema naredbama Tužilaštva i Suda BiH, usmjerena na lica osumnjičena za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu.

Filter 2019