Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Uhapšeni radnici SIPA-e

Božo Purković iz Istočnog Sarajeva i Predrag Mrđa iz Banjaluke radnici SIPA-e, koji imaju status državnih službenika, danas su uhapšeni, saznaju “Nezavisne”.

Terete  se da su počinili krivično djelo iskorištavanje službenog položaja ili ovlaštenja, odnosno odavali službene radnje koje su preduzimali policijski službenici SIPA-e u okviru akcije “Pero”.

Luka Miladinović, portparol SIPA, kratko je potvrdio da su uporedo sa akcijom “Pero”, u akciji “Blic” uhapšena su dva lica zaposlena u SIPA koji su osumnjičeni da su otkrivali službene tajne tokom istrage u predmetu “Pero”.

Istakao je da su lica uhapšena u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te da nad njima vrši kriminalistička obrada, navodeći da će detalji pomenute akcije biti naknadno poznati.

Podsjećamo da je danas 20 osoba uhapšeno u akciji “Pero“. Osumnjičenima u ovoj istrazi se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da su u periodu od 2014. godine do danas, na području Cazina, Bihaća, Tuzle, Zenice, Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kao organizovana grupa pronalazili osobe kojima su bez odvijanja nastavnog procesa izdavali nezakonite certifikate, te osnovnoškolske, srednjoškolske i visokoškolske diplome, a zauzvrat primali novac.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com