Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Srednjoškolci poručuju: “Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu”.

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca učenici JU SŠ “28.juni” su posredstvom Savjeta učenika radili na rješavanju problema sa kojima se srednjoškolci susreću.

Nedostatak praktične nastave i nedovoljno informacija o neformalnom obrazovanju, neki su od problema koje su istakli.

Međunarodni dan srednjoškolaca podstakao ih je na održavanje interesantne radionice.

Pričali su o problemima, potom se podijelili u dvije grupe i predlagali rješenja. Kroz “drvo problema”, uzroke i posljedice došli su do rješenja koja su u skladu sa njihovim mogućnostima, te ih planiraju realizovati do kraja školske godine.

Ponosna sam na ono što smo do sada uradili i što smo napokon uspjeli da se skupimo i pričamo o stvarima koje se nas zaista tiču. Izuzetno sam zahvalna svakom članu koji je uvidio važnost 17.novembra, dana kada su pariški srednjoškolci 1939.godine stradali za svoja prava. Ssmatram da je ovo lijep način da im se oda počast i želim da u ovom duhu svaki od narednih obilježavamo“, istakla je Ana Mirjana Vlačić, predsjednik Savjeta učenika.

Drago mi je što sam kroz rad sa učenicima naše škole uvidjela da je moguće pričati o problemima i na iste reagovati. Sva ova idejna rješenja planiramo da realizujemo u što kraćem roku, te svojim radom i trudom motivišemo ljude oko sebe“, dodala je Aleksandra Đorem, potpredsjednik Savjeta učenika.

Jedan od učesnik radionica, Manojlo Pajić učenik trećeg razreda ove škole je rekao:

Ponosan sam na to što smo imali priliku raspravljati o problemima srednjoškolaca u našoj školi. Drago mi je da se i glas nas mladih čuje u društvu i da smo zajedničkim snagama diskutivali u atmosferi koja motiviše

Ono što su za kraj zajedno poručili jeste:”Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu”.

Autori teksta su članovi Savjeta učenika SŠ “28.juni”

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com