Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /latinica

Ruta u obliku srca za Ivanu!

Foto izvor: Vivo Studio

Izvor: mtb.4is.info

Biciklisti kluba “MTB FORIS” iz Istočnog Sarajevo danas su kroz grad vozili rutu u obliku srca, te na kraju svojim biciklima formirali srce za Icu, u humanitarnoj akciji koju su nazvali “Na svome bicu, srce za Icu”.

Iako je noć prije pala obilna kiša, iako su ulice toga jutra bile mokre, na vrhovima okolnih planina se bijelio snijeg, a temperatura vazduha bila tek nekoliko stepeni iznad nule, nama nije bilo hladno i ništa nas nije moglo omesti u namjeri da odvezemo ovo srce za našu malu Icu” kažu organizatori ove originalne humanitarne akcije.

U gradskom parku Gavrilo Princip okupilo se 54 malih i velikih biciklista, koji su zajedno sa redarima i saobraćajnom policijom prodefilovali kroz grad, praveći na mapi oblik srca, nakon čega se se vratili nazad u park, gdje su svojim dvotočkašima formirali srce.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo podržala je ovu humanitarnu akciju i pružila svoju punu podršku, te za sugrađane koji su željeli da učestvuju u akciji, ali ne posjeduju vlastiti bicikl, tim povodom obezbijedila 10 bicikala, koja su se mogla iznajmiti na startu vožnje u Gradskom parku “Gavrilo Princip”.

Doagađaj su pomogli i prijatelji iz “VIVO STUDIO” koji su dronom snimali iz vazduha. Video je išao uživo na njihovoj fejsbuk stranici.

Sa našim sugrađanima danas su vozili i članovi kluba “BSD ZELENGORA”, te biciklističkog kluba “TREK” Sarajevo.

Članovi kluba “TREK” Sarajevo su skupili i donirali 300 KM.

Klub “MTB FORIS” je u ovoj akciji, zajedno sa prijateljima, prikupio ukupno 1000 KM. Sav novac biče uplaćen za liječenje Ivane Bjelogrlić.

Nakon vožnje je organizovana nagradna igra, gdje su učesnicima podijeljeni vrijedni poklon paketi koje su za naše drage bicikliste pripremili kolektiv Avona i kolektiv poslovnice Frukta Trejd d.o.o. Istočno Sarajevo, koji su svim učesnicima pripremili majice, čokoladice te osvježenje Akva DORIA.

Prijatelji iz DELIKOMAT-a su se pridružili akciji, te postavili automat za kafu, a sav prihod od prodate kafe je doniran za Icu.

Filter 2019